Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki drożdżowe z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
drożdże 5 dag
cukier 1/2 łyżeczki
mleko 1/2 szklanki
jajko 1
żółtko jajek 1
masło 10 dag
kapusta biała 50 dag
cebula 1
pomidor 2

Przepis i sposób przygotowania na: Placki drożdżowe z kapustą

Drożdże rozetrzeć z cukrem, wlać 4 łyżki mleka, wsypać łyżkę mąki, wymieszać i odstawić. Rozczyn dodać do przesianej mąki, dodać jajko, żółtko, szczyptę soli, ciepłe mleko i połowę masła( roztopione). Wyrobić. Odstawić do wyrośnięcia. Kapustę poszatkować, dusić ok. 10 minut. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle, dodać kapustę i pomidory, doprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować, wycinać krążki, nakładać farsz i przekładać na blaszkę. Odstawić do wyrośnięcia. Piec w piekarniku(220 stopni) przez około 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 15.07.2012 17:50
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak