Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowa czekolada

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szkl.
cukier 1 szkl.
margaryna 3/4 kost.
mleko w proszku 1 paczka
kakao 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: domowa czekolada

do miski wsypać mleko w proszku dodać kakao i dokładnie połączyć ze sobą.Do garnka wlać mleko wsypać cukier mieszając zagotować,zmniejszyć płomień i chwilę jeszcze gotować aż powstanie gęsty syrop zdjąć z ognia dodać margarynę i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia się,stopniowo dodawać mleko w proszku wymieszane z kakao i miksować na gładką masę,wylać na blachę wyłożoną pergaminem wyrównać i odstawić do zastygnięcia,tuż przed podaniem pokroić w kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 18.11.2013 08:49
fajny przepis :-)
lara 10.11.2013 20:15
pyszna klasyka
Wacław 21.01.2013 09:25
fajny przepis
MagdaXXX 02.09.2012 13:12
ekstra
eeee 25.07.2012 10:45
uwielbiam
caralajna 07.07.2012 04:46
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak