Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane naleśniki z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl.
mleko 1 szkl.
woda gazowana 1 szkl.
sól 1 szczypta
olej roślinny 2 łyżki
mięso mielone 250 g
pomidory krojone z puszki 1 szt.
szczypior 1 pęczek
Kukurydza z Puszki 1 szt.
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
ser gouda 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane naleśniki z mięsem

Kroki postępowania

1
Z mąki, mleka, wody, oleju i soli szykujemy ciasto na naleśniki. Odstawiamy na 30 minut. Po upływie czasu smażymy cienkie naleśniki.
Krok 1 - Zapiekane naleśniki z mięsem foto
2
Mięso mielone smażymy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy pomidory w puszcze i dusimy to wszystko na niewielkim ogniu aż woda z pomidorów odparuje. Następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy bazylię, pokrojony szczypiorek i kukurydzę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ewentualnie papryką słodką.
Krok 2 - Zapiekane naleśniki z mięsem foto
3
Na każdy naleśnik kładziemy porcję mięsa. Zawijamy jak krokiety i układamy na blaszce, ewentualnie do żaroodpornego naczynia. Posypujemy żołtym startym serem i zapiekamy w piekarniku przez 40-50 minut w temperaturze 150-170 stopni celsjusza.
Krok 3 - Zapiekane naleśniki z mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 10.07.2012 07:31
nie ma jak naleśniki!!
owca441 06.07.2012 18:51
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak