Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezowa rolada z truskawkami i masą serową

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 szt
cukier 1 szkl
płatki migdałowe 60 g

Przepis i sposób przygotowania na: Bezowa rolada z truskawkami i masą serową

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Masę wylać na blaszkę o wym. 37x42cm., wyłożoną papierem do pieczenia. Bezę posypać płatkami migdałowymi. Piec ok. 8 min w temp. 200st, następnie 15 min w temp. 160st. Ciasto wyjąć na czysty papier stroną z migdałami, ostudzić.

Masa serowa:
250 g serka mascarpone,
łyżka cukru,
cukier waniliowy,
3/4 szkl. gęstego jogurtu naturalnego,
30 dag truskawek.

Serek utrzeć z cukrami i jogurtem. Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić w kosteczkę. Delikatnie wymieszać z masą. Krem rozsmarować na bezowym spodzie, ostrożnie zwinąć w roladę i schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 17.06.2013 23:32
też taką roladę robię - jest wspaniała !
[email protected] 23.02.2013 19:04
lubie takie
czekoladka_m 07.07.2012 19:08
Ja zawsze piekę najpierw w wysokiej temp potem w niższej i jest kruchutka;) Tylko nie może długo stać bo wtedy robi się gąbka:)
Aneta41 06.07.2012 23:31
pyszota tylko beza nigdy mi nie wychodzi , jakoś nie umiem dobrze upiec , taka gąbczasta mi się robi a jak dam wyższą temp. to brązowieje z wierzchu a i tak nie jest krucha. Nie wiem co żle robię
GOSIA18 06.07.2012 21:09
pyszności
ziutula
ziutula 06.07.2012 17:31
rarytas deserowy...
halina17 06.07.2012 16:41
smaczna rolada
daria2911 06.07.2012 15:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak