Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Toskańska jagnięcina z suszonymi pomidorami i karczochami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

comber jagnięcy 400 g
rozmaryn
ząbki czosnku 2 szt
czuszka 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
pomidory suszone Smak 4 szt
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
sól
Marynata w płynie klasyczna Prymat
karczochy 4 konserwowe

Przepis i sposób przygotowania na: Toskańska jagnięcina z suszonymi pomidorami i karczochami

Umyty, oczyszczony i osuszony comber jagnięcy zamarynować w Marynacie płynnej klasycznej i odstawić do lodówki na 4-6 godzin. Zamarynowane mięso obsmażyć na patelni, a następnie przełożyć do kamionki z czosnkiem, dymką, rozmarynem, tymiankiem, suszonymi pomidorami oraz oraz marynowanymi karczochami. Całość oprószyć solą i pieprzem, a następnie piec 15 minut w temperaturze 180˚C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 09.05.2014 12:30
niezwykle wykwintna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak