Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane bułeczki

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1 kg
jajko 2 sztuki
woda 1/2 litra
olej 1/2 szklanki
drożdże 10 dag
sól 1 łyżeczka
cukier 1/2 łyżeczki
DODATKOWO:
pieczarki 30 dag
masło 1 łyżka
cebula 1 sztuka
żółty ser kilka plastrów
przyprawy
keczup pikantny
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane bułeczki

Ciasto:
W ciepłej wodzie rozpuścić drożdże, mąkę przesiać i wymieszać na sucho z solą i cukrem, dodać olej, jajka oraz drożdże, zagnieść gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie, rozciągnąć je na podsypanej mąką stolnicy i większym kubkiem wyciąć krążki ciasta.
Porcję ciasta posmarować keczupem, ułożyć na nim plasterek sera, kawałek parówki, kilka piórek surowej cebuli i pieczarki, wcześniej podsmażone na maśle i doprawione solą i pieprzem po wierzchu posypać przyprawą do zapiekanek, zlepić bułki.
Gotowe bułki ułożyć na natłuszczonej blaszce, posmarować jajkiem i posypać delikatnie pieprzem ziołowym, jeszcze raz odstawić do wyrośnięcia na kilka minut.
Piec w temp. 190st około 20-25 min, wszystko zależy od wielkości bułek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 13.04.2017 12:01
smaczna kolacja
ilka_86 31.08.2012 21:53
pyszności
artur7 24.08.2012 12:54
smacznie brzmi
mariusz14 20.08.2012 11:03
ciekawe
aspire5742 07.07.2012 00:29
może być dobre : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak