Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kaszą gryczaną w bakaliowej panierce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
jajko 2 sztuki
mleko
cukier
sól
pieprz
olej 1 łyżka
woda
kasza gryczana
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
natka pietruszki
orzechy laskowe
orzechy nerkowca

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kaszą gryczaną w bakaliowej panierce

Naleśniki robimy wg.zasady woda z mlekiem pół na pół,do tego olej,szczypta soli,szczypta cukru i mąka(konsystencja rzadkiej śmietany).

Jeśli chcemy sprawdzić czy ciasto ma dobrą konsystencję:
Bierzemy chochelkę do zupy i zanurzamy w cieście-ciasto powinno spłynąć,ale tylko częściowo z grzbietu łyżki.

Farsz:
do ugotowanej kaszy dodajemy usmażone na oliwie papryki i cebulę,dodajemy pietruchę i przyprawy.Dobrze,gdy farsz jest lekko pikantny,w przeciwnym razie w naleśniku będzie mdły.

Gdy już zawiniemy krokiety panierujemy je w jajku i zmielonych orzechach.Następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok.10 minut.


Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agunesu 06.07.2012 08:12
niezly przepis:)
iziona 06.07.2012 08:10
Ciekawe:), mogą być pyszne
kochanyptysiu 06.07.2012 08:09
Są bardzo smaczne-polecam
ewa78 06.07.2012 08:02
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak