Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wedzony karp na grillu

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula
karp świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Wedzony karp na grillu

Karpia myjemy i oczyszczamy z łusek , wkładamy do naczynia żaroodpornego dobrze solimy i obkładamy spora ilość obranej i pokrojonej cebuli . Wkładamy do lodówki na noc lub dwie nocki . Im dłużej tym lepiej . Po tym czasie myjemy karpia i posypujemy przyprawą do ryb , kładziemy na tackę aluminiową . Grilla rozpalamy na odrobinie węgla drzewnego oraz drzewa typu " olcha " ( nada rewelacyjny smak rybie ) . Aby karp się uwędził nie upiekł potrzebny do tego jest grill z pokrywą ( ja mam grilla w kształcie piłki ) . I wędzimy około godzinki . Polecam :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 30.03.2013 06:52
Uwielbiam karpia, a takiego chętnie bym spróbował :)
cooleczka 06.02.2013 12:48
takiego karpia jeszcze nie próbowałam
Seba 27.11.2012 09:52
pycha
reniatka 07.07.2012 20:03
świetny ja też najczęściej grilluję karpia
Wafelek2601 07.07.2012 09:35
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak