Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówki 1,5 kg
soli 2 łyżki
czosnku 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
pieprzu ziarnistego
pieprzu mielonego 0,5 łyżeczki
tymianku 0,5 łyżeczki
bazylji 0,5 łyżeczki
papryki słodkiej 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona

Mięso karkówki przepłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.Karkówkę przełożyć do miski.Natrzeć wszystkimi przyprawami.Na wierzch obłożyć listkami laurowymi i pokrojonym w plasterki czosnkiem.Odstawić mięso na godzinę aby mięso nasiąkło aromatem.Po tym czasie karkówkę włożyć do rękawa do pieczenia i włożyć na blachę.Do blachy wlać szklankę wody.Karkówkę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok godziny w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 30.06.2013 10:55
pycha,bardzo lubię tak przyrządzoną karkówkę
Angelika6 09.12.2012 13:01
pyszna
parysek10 06.07.2012 11:02
ładnie udekorowana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak