Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pencakes z jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 10 dag
jajko 2 szt
maślanka 1 szklanka
mąka 30 dag
cukier 5 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól
jagody 1 szklanka
truskawki 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pencakes z jagodami

Połowę masła roztopić, jajka roztrzepać widelcem, dodać maśłankę, roztopione masło, mąkę z proszkiem szczyptę soli i cukier. Wymieszać (ma konsystencję gęstego ciasta na naleśniki), dodać jagody, delikatnie połaczyć.. Na pozostałym maśle smażyć placki (ok 2min z każdej strony).
Truskawki zmiksować, posłodzić do smaku.
Musem truskawkowym polewać gotowe placki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 08.07.2012 00:53
kapitalny pomysł, z owocami w cieście jeszcze nie próbowałam, super!
Pietruszka 06.07.2012 10:01
smaczne
anja3107 06.07.2012 07:19
super
zielonamorelka 05.07.2012 22:46
uwielbiam:D nie tylko z jagodami ale i innymi owocami są super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak