Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem szparagowo-marchewkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 20 dag
marchewka 3
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 3
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem szparagowo-marchewkowy

Kroki postępowania

1
Szparagi (ja użyłem wcześniej zamrożonych końcówek, które nie nadawały się do bezpośredniego spożycia i były ułamywane) zalewam wodą. Solę do smaku.
Krok 1 - Krem szparagowo-marchewkowy foto
2
Dorzucam jeszcze ziele angielskie, marchewkę oraz liść laurowy.
Krok 2 - Krem szparagowo-marchewkowy foto
3
Gotuję na małym ogniu około 1,5 godziny.
Krok 3 - Krem szparagowo-marchewkowy foto
4
Ugotowaną zupę miksuję blenderem.
Krok 4 - Krem szparagowo-marchewkowy foto
5
Podajemy z kwaśną śmietaną. Smacznego.
Krok 5 - Krem szparagowo-marchewkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 15.02.2013 22:53
już czuje ten przyjemny smak , naprawdę smaczna często robię podobną
IZABELA29 11.01.2013 10:16
dobre wykorzystanie produktu
Katarzyna/kate1980 06.07.2012 23:35
świetny ten krem
Sroczka 06.07.2012 14:07
Skusiłabym się na porcyjkę.
Beatris 06.07.2012 12:51
Ale mam wielką ochotę na porcyjkę.
Michaś 06.07.2012 10:45
muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak