Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowe smarowidło cebulowe z nutą chili

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgardle wieprzowe 60 dag
cebula 4
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowe smarowidło cebulowe z nutą chili

Kroki postępowania

1
Podgardle wieprzowe mielimy.
Krok 1 - Wieprzowe smarowidło cebulowe  z nutą chili foto
2
Wrzucamy do rondelka, solimy i wlewamy 70 ml wody.
Krok 2 - Wieprzowe smarowidło cebulowe  z nutą chili foto
3
Gdy zacznie wytapiać się tłuszcz wsypujemy pokrojoną papryczkę chili wraz z pestkami.
Krok 3 - Wieprzowe smarowidło cebulowe  z nutą chili foto
4
Podgrzewamy kilka minut aż tłuszcz przykryje całe podgardle.
Krok 4 - Wieprzowe smarowidło cebulowe  z nutą chili foto
5
Następnie dodajemy cebule pokrojone w małą kostkę. Ponownie solimy.
Krok 5 - Wieprzowe smarowidło cebulowe  z nutą chili foto
6
Mieszamy i na małym ogniu gotujemy od jednej do dwóch godzin.
Krok 6 - Wieprzowe smarowidło cebulowe  z nutą chili foto
7
Tłuszcz powinien całkowicie przykryć gotujące się podgardle.
Krok 7 - Wieprzowe smarowidło cebulowe  z nutą chili foto
8
Gorące smarowidło przekładamy do słoików. Idealne do posmarowania pieczywa jak i okraszenia ziemniaków, pyz czy też pierogów zamiast boczku.
Krok 8 - Wieprzowe smarowidło cebulowe  z nutą chili foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 15.02.2013 22:54
fajne polączenie
ALAGOR 25.10.2012 12:40
ciekawa kompozycja smaków ;)
Izabela/bella81 16.07.2012 09:50
świetne... na pewno bardzo dobre w smaku, tylko te kalorie ;)
Katarzyna/kate1980 06.07.2012 23:36
fajna nazwa
Sroczka 06.07.2012 14:08
Ślinka cieknie na sam widok.
Beatris 06.07.2012 12:52
Tłuste, kaloryczne, ale jakie pyszne.
EWI 06.07.2012 09:34
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak