Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane koreczki z chorizo

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki pomidora 8 szt
oliwa
bazylia
sól
pieprz
chorizo 8 kawałki
papryka 1 (ramiro)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane koreczki z chorizo

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220 stopni.

Na blaszce układamy pokrojone pomidory i pokrojoną papryką w plasterki w wymiarze około 2x2cm.

Skrapiamy je oliwą i doprawiamy solą i pieprzem.

Zapiekamy 5 minut po czym wkładamy do piekarnika pokrojone chorizo.

Wszystko pieczemy kolejne 5 minut.

Następnie na plasterkach papryki układamy kiełbasę, na to po kawałku pomidora.

Koreczki posypujemy startym serem.

Zapiekamy aż ser się rozpuści.

Posypujemy bazylią i od razu podajemy.

Smacznego :)
Przepis z książki "Kuchnia chińska" Ching-He Huang.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mienta 05.07.2012 22:52
chorizo w biedronce lub lidlu, papryke i pomidory wszędzie ;]
agunesu 05.07.2012 21:47
tylko gdzie te specjaly kupic? Przepis mi sie podoba:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak