Łosoś na biało

Łosoś na biało

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majeranek Prymat

  • sól, pieprz

  • ząbki czosnku

    3
  • śmietany kremówki

    25 ml
  • oliwa z oliwek

  • łosoś

    1 ze skórą
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sprawioną rybę zalać osoloną wodą,dodać lisc laurowy Prymat i gotować na wolnym ogniu przez ok.0,5 godz.(mozna pociac rybę,aby było łatwiej).Podczas gotowania przygotować sos śmietanowy.Śmietanę wymieszac z majerankiem Prymat,odrobina soli i pieprzem.Wszystko podgrzać z odrobina oliwy.Ugotowana rybę posypać majerankiem Prymat i polac ciepłym sosem.Podawać na ciepło z ziemniakami i warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat