Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z malinami i jagodami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mlako 0,5 szklanka
cukier puder 1/3 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżka
masło roztopione 100 g
galaretka malinowa 1 opakowanie
jagody
maliny świeże
twaróg 1 (na sernik)
ciastka 200 kakaowe
serek homogenizowany 150 (naturalny)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z malinami i jagodami

Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odstawiamy do przestudzenia.

Ciastka kakaowe kruszymy, dodajemy do nich roztopione masło i mieszamy.

Całość wykładamy na spód tortownicy wyłożony papierem do pieczenia tworząc spód do sernika.

Mleko gotujemy i w gorącym rozpuszczamy żelatynę, odstawiamy do ostudzenia.

Za pomocą trzepaczki miksujemy twaróg z serkiem homogenizowanym stopniowo dodając cukier puder.

Do sera dodajemy przestudzone mleko z żelatyną i dokładnie miksujemy.

Dodajemy jagody i delikatnie mieszamy.

Całość wylewamy na spód z ciastek.

Na wierzchu układamy maliny lekko wciskając je w ser.

Ciasto wkładamy do lodówki.

Gdy galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na sernik.

Odstawiamy do lodówki i czekamy aż galaretka zastygnie.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 18.07.2012 10:28
pyszniutko wygląda i smakuje na pewno tak samo :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak