Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna oliwa z oliwek

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 200 ml
czosnek 2 ząbki
papryczka chilli suszona 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna oliwa z oliwek

Do czystej i suchej buteleczki wrzucamy papryczkę chilli i czosnek.

Zalewamy oliwą, szczelnie zamykamy i odstawiamy w ciemne miejsce na około 10 dni.

Po tym czasie oliwa nabiera już charakterystycznego, pikantnego smaku i możemy jej użyć.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak