Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 50 dag
pieczarki 60 dag
cebula 3 sztuki
ziemniaki młode 90 dag
koper 1/2 puszki
ogórki 1/2 kg
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
mleko 200 ml
olej do smażenia
sos chili 2 z limonką

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z pieczarkami

Wątróbkę umyć, pousuwać tłuszcz. Włożyć do miski, zalać mlekiem i odstawić na pół godziny. Pieczarki wypłukać osuszyć, pokroić w plasterki. Cebulę 3 sztuki obrać pokroić w plasterki. W rondelku rozgrzać 6 łyżek oleju dodać cebulę, pieczarki. Podsmażyć ok 10 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wyłożyć pieczarki z cebulą na talerz. Wątróbkę osuszyć włożyć na tłuszcz po smażeniu cebuli oraz pieczarek. Usmażyć wątróbki z obu stron. Oprószyć solą oraz pieprzem do smaku. Włożyć z talerza do wątróbek pieczarki z cebulą. Podsmażyć razem 5 minut. Młode ziemniaki obrać ugotować w osolonej do smaku wodzie. Koperek posiekać. Ogórki obrać pokroić w plasterki. Cebulę 1 sztuka obrać pokroić w kostkę. Ogórki, cebulę wymieszać z sosem chili z limonką i kolendrą. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Ziemniaki posypać siekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak