Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BoTwInKa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wieprzowe
marchew 1 szt
koperek
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Kwas cytrynowy Prymat odrobina
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: BoTwInKa

Gotuję wywar na kościach zbieram szumowiny, solę, wrzucam listek laurowy i kilka ziarenek ziela. Po ok. 15 min do wywaru dorzucam pokrojoną botwinke, marchew w talarki i posiekany koperek doprawiam kucharkiem i pieprzem, wszystko gotuję aż zmieknie, pod koniec dodaję odrobinę kwasku cytr., podprawiam wodą wymieszaną z mąką i śmietaną, podaję ze świeżo ugotowanymi młodymi ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 28.08.2013 02:42
niezły przepis
Ada-Gaba 15.02.2013 17:19
pycha
RenataZ-et 30.11.2012 19:34
super
kate.500 01.11.2012 12:49
pycha
Wacław 31.08.2012 09:39
pycha,moje ulubione smaki
Angelika6 18.08.2012 08:03
bardzo na tak
Justyna/Dzastus 19.07.2012 11:18
uwielbiam bitwinkę, a do niej duuuużo kopru :)
Kuchareczka2 11.07.2012 12:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak