Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka żółta z bułką tartą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Fasolka szparagowa żółta 40 dag
masło lub margaryna 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka żółta z bułką tartą

Kroki postępowania

1
Fasolkę obieramy z końcówek i myjemy. Jak jest duża kroimy na pół.
Krok 1 - Fasolka żółta z bułką tartą foto
2
W garnku gotujemy lekko osoloną wodę. Gdy woda wrze dodajemy fasolkę szparagową i gotujemy do miękkości. Kiedy już fasolka będzie miękka cedzakiem wyjmujemy na talerz.
Krok 2 - Fasolka żółta z bułką tartą foto
3
Na patelni rozpuszczamy tłuszcz i dodajemy bułkę tartą. Polewamy fasolkę i jemy. Smacznego.
Krok 3 - Fasolka żółta z bułką tartą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 27.09.2012 18:41
smaczne
RenataZ-et 23.09.2012 10:41
też taką lubie
Justyna23
Justyna23 06.07.2012 10:58
bardzo lubie ;)
suzana 05.07.2012 19:52
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak