Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe paluchy z mięsa mielonego

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
kajzerka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
pieczarki 6 sztuk
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe paluchy z mięsa mielonego

Do mięsa mielonego dodajemy: odciśniętą z wody kajzerkę (po uprzednim namoczeniu), startą na tarce cebulę, starte na tarce pieczarki, jajko i przyprawy. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy, a następnie formujemy kotlety w kształcie paluchów (nie mogą być zbyt cienkie, bo będą się "łamały"). Panierujemy w bułce tartej, a następie smażymy na dokładnie rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i surówką w towarzystwie sosu. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 06.05.2013 21:50
ale bym zjadła
bietka 22.07.2012 13:40
wyglądaja pysznie
pacpaw 05.07.2012 20:26
takie paluchy to bym sobie schrupał

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak