Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołabki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

25 dkg. mielonego mięsa
kostka przypraw do zup
kapusta 1 główka
ryż 2-4 dag

Przepis i sposób przygotowania na: gołabki

Z kapusty wyciąć głąb, włożyć ją do wrzącej wody po wyjęciu z wody oddzielić poszczególne liście. Grube nerwy liściowe potłuc tłuczkiem,ryż opłukać i ugotować na sypko w osolonej wodzie, mięso połączyć z ryżem i jajkiem, przyprawić solą i pieprzem. Wyrobioną masę nakładać na liście , zaginać brzegi i zwijaj w ciasny rulon. Gołąbki ułożyć w rondlu i dusić w kostce rozprowadzonej w 1 szklance wrzącej wody...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 01.09.2011 18:56
pychota
Patrycja33 01.06.2011 22:50
jedno z mojego ulubionego jedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak