Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czereśnie w czerwonym winie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 1 kg
wino czerwone 1 litr
cukier trzcinowy do smaku
miód 3-4 łyżki
cynamon 1 kawałek
kardamon do smaku
Goździki całe Prymat 3-4 szt.
sok cytrynowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czereśnie w czerwonym winie

Czereśnie przebrać, umyć, oderwać ogonki i włożyć do garnka.
Dodać przyprawy korzenne i zalać winem.
Gotować na niewielkim płomieniu przez 30 minut, aż kompot osiągnie korzenny aromat.
Doprawić do smaku miodem i cukrem, nakryć, pozostawić do ostygnięcia i wybrać przyprawy.
Całość doprawić sokiem z cytryny.
Podawać na zimno np. z dodatkiem lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 25.01.2016 12:55
Czereśnie pycha :)
Renataj 13.08.2012 21:28
apetyczne wiśieneczki
Habibi 11.08.2012 11:43
*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia mojej księgi przepisów - każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
ziutula
ziutula 31.07.2012 17:32
smakowity napitek...
Monika63 28.07.2012 12:39
pychotka
EWI 05.07.2012 14:20
super
msmariusz 05.07.2012 13:52
bardzo ciekawy pomysł
Paweł10 05.07.2012 13:22
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak