Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do karkówki - paprykowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos BBQ 4 łyżki
olej z suszonych pomidorów 5 łyżek
papryka mielona 2 łyżki
płynna przyprawa do zup 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
ketchup 4 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do karkówki - paprykowa

Ketchup i sos BBQ połączyć z płynną przyprawą do zup oraz przyprawami - rozetrzeć na gładką masę bez grudek.
Olej połączyć z oliwą i dodać do masy paprykowej.
Wymieszać jak najdokładniej.
Gotową marynatą natrzeć plastry mięsa (krojone dość cienko, ale nie rozbite) z obu stron, wkładać do woreczka strunowego i zamknąć usuwając powietrze.
Włożyć do lodówki na dobę.

Tak zamarynowane mięso piec w piekarniku, smażyć lub grillować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 10.08.2012 15:01
*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia mojej księgi przepisów - każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
Monika63 25.07.2012 10:13
fajna marynata
EWI 05.07.2012 14:22
super
reniatka 05.07.2012 14:12
super pomysl na marynate

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak