Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto pasta

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kręcony makaron 200 gram
pieczarki 100 gram
szynka konserwowa 100 gram
czosnek 2 ząbki
masło 3 łyżki
pesto 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto pasta

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.

Podczas gotowania makaronu przygotowujemy sos. Kroimy pieczarki z słupki lub plasterki, szyneczkę również kroimy w drobną kostkę.

Na patelni rozpuszczamy trzy łyżki masła i zesmażamy na nim pieczarki, aż sok z nich całkiem odparuje, po czym dodajemy szynkę i zmiażdżony czosnek i chwilę podsmażamy.

Kiedy makaron jest już gotowy odcedzamy go na sitku i zostawiamy na chwilę, w tym czasie do pieczarek i szynki dodajemy pastę pesto i dokładnie mieszamy.

Na koniec wsypujemy gorący jeszcze makaron i całość dokładnie łączymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 05.07.2012 13:54
bardzo lubię pesto
Paweł10 05.07.2012 13:23
pyszna propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak