Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekka salatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1 glowka
groszek konserwowy 1 puszka
rzeżucha
śmietana 2 lyzki
ocet winny
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: lekka salatka

1.Salate podziel na pojedyncze liscie.Dokladnie oplucz,osusz i porwij na male kawalki.2.Jajka ugotuj na twardo,ostudz,obierz,posiekaj.Groszek osacz z zalewy,dodaj do salaty.Dosyp polowe posiekanych jajek,polowe rzezuchy oraz posiekany szczypiorek.3.Smietane wymieszaj z octem.Sosem polej salatke,wymieszaj.Calosc posyp pozostalym jajkiem i rzezucha.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak