Kotlety wieprzowe z karkówki

Kotlety wieprzowe z karkówki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • mąka

    2 dag
  • KOTLET panier do mięs Prymat

    3 dag
  • Karkówka klasyczna

  • pieprz czarny grubo mielony

  • olej do smażenia

  • sałatka obiadowa szlachecka Smak

  • schab

    75 (karkowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osączyć, pokroić na kotlety w poprzek włókien. Każdy kotlet zbić tłuczkiem, natrzeć Czosnkiem granulowanym, posypać, przyprawą Karkówka klasyczna, majerankiem, pieprzem i solą. Jajko rozmącić z 1 łyżką wody, szczyptą soli i Karkówką klasyczną Prymat. Kotlety panierować w mące jajku i KOTLET panier do mięs, smażyć na silnym ogniu na rumiano z obu stron. Podawać z frytkami i Sałatką obiadową szlachecką Smak.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

smakowita

01.10.2012 19:39
uwielbiam takie mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat