Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

malinowe pierogi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
woda 2-2,5 szklanki
olej 1/2 łyżeczki
sól 2 łyzeczki
maliny świeże 70 dag
śmietana do polania
cukier do posypania
cukier do środka

Przepis i sposób przygotowania na: malinowe pierogi

Kroki postępowania

1
maliny zrywamy z krzaczków, następnie płuczemy pod wodą .
Krok 1 - malinowe pierogi foto
2
Składniki na ciasto zagniatamy _ mąaka, sól, woda. Dobrze wyrabiamy. Ja nie dodaje jajka.
CIasto dzielimy na czessci
Krok 2 - malinowe pierogi foto
3
rozwałkowywujemy i wykrawamy kółka za pomoca szklanki
Krok 3 - malinowe pierogi foto
4
wykładamy na kólka maliny , dodajemy około 1/3- 1/4 łyzeczce cukru i i skrejamy. Gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z odrobioną oleju. Gotowe wyciagamy, polewamy śmietaną i ewentualnie posypujemy jeszcze cukrem.
Krok 4 - malinowe pierogi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 31.05.2013 15:36
pychota takie pierogi
mic 28.01.2013 20:18
super
Magula 17.08.2012 13:24
uwielbiam pierogi z owocami
Magula 17.08.2012 13:24
uwielbiam pierogi z owocami
gosia1988 16.08.2012 21:25
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak