Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

frykadelki po bulgarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
Pęczek dymki
natka pietruszki
cząber
mielone wolowe mieso
jajko
sól
olej
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: frykadelki po bulgarsku

1.Dymki oplucz,pokroj na male kawalki.Maslo rozgrzej na patelni,zrumien na nim dymki kilka minut na srednim ogniu,nie przerywajac mieszania.Dodaj posiekana natke pietruszki i czaber,dokladnie wymieszaj.Smaz jeszcze chwile na malym ogniu.2.Mielone mieso przeloz do miski,wbij jajka.Dodaj dymke z ziolami,dokladnie wymieszaj.Przypraw na pikantnie sola i ostra papryka.Wszystkie skladniki ponownie wymieszaj.3.Z masy miesnej wilgotnymi dlonmi uformuj podluzne frykadelki.Nastepnie przeloz je do zaroodpornej formy.Frykadelki posmaruj olejem.Forme wstaw do wczesniej rozgrzanego piekarnika,frykadelki piecz w temperaturze 180 stopni celcjusza.4.Gotowe danie przeloz na duzy polmisek.Udekoruj galazkami swiezych ziol.Podawaj na goraco(frykadelki swietnie smakuja z frytkami i salatka z pomidorow).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 05.07.2012 10:46
aż ślinka cieknie ! mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak