Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kapustą w środku zapiekane w peikarniku.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
ppietruszka naciowa
koperek
Szczypiorek cienki
kapusta młoda ćwierć małej główki
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
koncentrat pomidorowy
kostka warzywna 0,5 szt.
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kapustą w środku zapiekane w peikarniku.

Kroki postępowania

1
Mięso wyrobić z jajkiem, posiekanym szczypiorkiem, koperkiem i natką. Dodać cienko poszatkowaną kapustę. Wyrobić podłużne klopsy.
Krok 1 - Gołąbki z kapustą w środku zapiekane w peikarniku. foto
2
Obtoczyć w bułce tartej.
Krok 2 - Gołąbki z kapustą w środku zapiekane w peikarniku. foto
3
Obsmażyć na oleju.
Krok 3 - Gołąbki z kapustą w środku zapiekane w peikarniku. foto
4
Włożyć do naczynia żaroodpornego. Najlepiej położyć na liść kapusty.
Krok 4 - Gołąbki z kapustą w środku zapiekane w peikarniku. foto
5
Zalać koncentratem pomidorowym rozrobionym z wodą i kostką warzywną.
Krok 5 - Gołąbki z kapustą w środku zapiekane w peikarniku. foto
6
Włożyć do piekarnika na 30-40 minut.
Krok 6 - Gołąbki z kapustą w środku zapiekane w peikarniku. foto
7
Smacznego :)
Krok 7 - Gołąbki z kapustą w środku zapiekane w peikarniku. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 11.01.2013 12:05
takie odwrotne gołąbki są bardzo smaczne. świetne zdjęcia i dokładnie opisany przepis. Aż ślinka cieknie jak się patrzy na efekt końcowy
cooleczka 28.12.2012 17:11
wyglądają apetycznie
emeslive 18.09.2012 14:34
Bardzo lubię takie gołąbki. Co prawda smakują inaczej niż "zawijane" ale też są pyszne. Dodatkowy plus za bardzo apetyczne zdjęcie.
malaczarna23 16.08.2012 10:03
lubię takie
Miki 25.07.2012 21:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak