Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po węgiersku a'la tatar

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka konserwowa 1 słoik
ogórki konserwowe 1/2 kg
cebula biała 2 szt.
cebula czerwona 2 szt.
oliwa do smaku
papryka mielona 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
filety śledziowe 500 g
jajko ugotowane na twardo 6-8 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po węgiersku a'la tatar

Śledzie pokroić w kostkę i połączyć z posiekaną lub pokrojoną w piórka cebulą.
Paprykę i ogóki konserwowe odcedzić i drobno pokroić.
Jajka na twardo posiekać lub grubo utrzeć.
Składniki połączyć w sporej salaterce - doprawić do smaku, polać oliwą i dokładnie wymieszać.
Ostrożnie z solą!
Całość przełożyć do słoików, zakręcić i wstawić na dobę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Camill 25.10.2013 12:27
Geslerka kiedys w jakichs rewolucjach tez z podobnego przepisu robila salatke chociaz mowila ze to tatar ;p
Bernadeta 10.11.2012 11:12
rybki uwielbiamy,przepis wypróbuje
Habibi 09.08.2012 14:09
*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia mojej księgi przepisów - każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak