Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Combry jagnięce z kością w klasycznej marynacie podane z pieczonymi ziemniakami i winnymi cebulkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

combry jagnięce 4 szt
oliwa 150 ml
cebula biała 4 szt
cebula czerwona 4 szt
cebula biała 4 szt
wino czerwone wytrawne 50 ml
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz ziołowy XXL
ziemniaki młode

Przepis i sposób przygotowania na: Combry jagnięce z kością w klasycznej marynacie podane z pieczonymi ziemniakami i winnymi cebulkami

Jagnięcinę oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie zamarynować w przyprawie Grill - przyprawa pikantna i odstawić na 2 godziny do lodówki.
Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie na pół twardo, gdy ostygną przekroić na pół, skropić oliwą z oliwek i posypać Przyprawą do ziemniaków Prymat.
Obrane cebule przekroić na pół i ułożyć na dużym kawałku folii aluminiowej posmarowanej odrobiną oliwy z oliwek. Cebule przyprawić solą czosnkową, pieprzem ziołowym i tymiankiem. Całość skropić czerwonym winem. Folię złożyć tak, aby powstały torebki, całość ułożyć na rozgrzanym grillu. W tym samym czasie upiec na grillu wyjętą z marynaty jagnięcinę oraz ziemniaki.
Sos, który powstał w trakcie pieczenia cebulek, zlać do rondelka i chwilę gotować, aby część płynu odparowała.
Gorące i krwiste mięso pokroić wzdłuż kości na kawałki, podawać z chrupiącymi ziemniakami i wyjętymi z folii cebulkami. Przed podaniem mięso polać przygotowanym sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 10.06.2013 13:43
super przepis
Rafał10 05.07.2012 10:52
Dobrze przyrządzony comber jagnięcy jest naprawdę bardzo delikatnym i soczystym mięsem... W takim podaniu brzmi bardzo apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak