Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie kieszonki pieczarkowo-kremowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 arkusz
pieczarki 200 g
ser topiony 50 g
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
jajko 1 sztuka
pieprz czerwony do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie kieszonki pieczarkowo-kremowe

Przygotowanie rozpoczynamy od podsmażenia na oliwie pieczarek (pokrojonych w małe plasterki). Po chwili dodajemy do nich cebulę pokrojoną w kosteczkę. Dusimy do momentu wyparowania całej wody. Na koniec przyprawiamy do smaku, zdejmujemy z gazu i dodajemy serek topiony. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Ciasto francuskie dzielimy na równe kwadraciki (liczba wg uznania), wypełniamy farszem i zlepiamy w trójkąty. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, każdą kieszonkę smarujemy jajkiem i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 12-15 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 29.07.2012 21:08
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak