Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z dobrym farszem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto naleśnikowe
mąki 0,5 kg
mleko 4 szklanki
jajko 3 sztuki
soli 1 szczypta
olej do smażenia
Farsz:
boczku 0,5 kg
cebule 2 sztuki
czosnku 2 ząbki
cukinii 3 plastry
pomidor 1 sztuka
soli 0,5 łyżeczki
pieprzu 1 szczypta
majeranku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z dobrym farszem

Kroki postępowania

1
Do miseczki wbić jajka,dodać sól,mąkę i mleko.Wszystko zmiksować do uzyskania jednolitej masy naleśnikowej.Na patelni rozgrzać olej i usmażyć placki naleśnikowy z obu stron.Odłożyć na talerz.
Krok 1 - Naleśniki z dobrym farszem foto
2
Przygotować farsz:Cukinie i pomidora pokroić w paseczki.
Krok 2 - Naleśniki z dobrym farszem foto
3
Boczek pokroić w drobną kostkę.Zasmażyć na patelni.Cebulę obrać i pokroić w piórka dodać do boczku.
Krok 3 - Naleśniki z dobrym farszem foto
4
Przyprawić do smaku solą,pieprzem i majerankiem.Wymieszać i usmażyć.Na środek naleśnika wyłożyć farsz i zwinąć w rulon zamknięty.
Krok 4 - Naleśniki z dobrym farszem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak