Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z farszem

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąki 3 szklanki
margaryny 50 g
drożdży 4 dag
mleko 0,5 szklanki
cukru i mąki(do rozczynu) 1 łyżka
Farsz:
pieczarki 25 dag
cebule 2 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
oregano 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
olej do smażenia
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z farszem

Kroki postępowania

1
Mleko lekko podgrzać.Przelać do miseczki,rozkruszyć drożdże i wsypać łyżkę cukru i mąki.Odstawić na 15 min.Do drugiej miski wsypać mąkę,margarynę wbić jajka i wlać rozczyn.Wyrobić ciasto.Odstawić do wyrośnięcia i przykryć ściereczką.
Krok 1 - Bułeczki z farszem foto
2
Farsz: Pieczarki i cebulę opłukać i obrać.Pokroić w kosteczkę,Na patelni rozgrzać olej.Wrzucić pokrojone pieczarki i cebulę.Przyprawić solą,pieprzem i oreganem,wymieszać.Zagęścić bułką tartą.Zasmażyć. Części ciasta podzielić na porcje i włożyć w środek farsz i formować bułeczki
Krok 2 - Bułeczki z farszem foto
3
Ułożyć na wysmarowanej blaszce bułeczki i posmarować rozmąconym jajkiem.Piec w piekarniku ok 25 min w 180 stopniach.
Krok 3 - Bułeczki z farszem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 16.12.2012 18:42
dobre nadzienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak