Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory w zalewie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

małych pomidorów 4 kg
cebula 1 sztuka
ziarenka pieprzu
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
czosnku 6 ząbków
koperek
Goździki całe Prymat 6 sztuk
Zalewa:
wody 1,5 l
octu 10% 1 szklanka
cukru 6 łyżek
soli 2 łyżki
olej 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory w zalewie

Pomidory przemyć zimną wodą.Do wyparzonych słoików wrzucić ziele angielskie,pieprz,ząbek czosnku,liść laurowy,jeden goździk. Cebulę obrać i pokroić w talarki.Układać pomidory na przemian z talarkami cebuli.Na wierzch włożyć gałązkę koperku.Zagotować zalewę.Do gotującej się wody dodać cukier,sól oraz ocet i olej.Wymieszać.Zalewę przestudzić.Zalać zalewą pomidory w słoikach i zakręcić.Pasteryzować słoiki 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika6 09.12.2012 13:03
nigdy nie robiłam , ale super pomysł na te pomidorki
paula99926 19.07.2012 21:19
super przepis, muszę wypróbować
Marta1986 06.07.2012 23:55
jeść:-)jako dodatek do obiadu pycha
SmacznaPyza 05.07.2012 15:10
co potem robić z takich pomidorów?
aspire5742 04.07.2012 23:33
może być dobre : )
Robert10 04.07.2012 23:02
świetne zapasy na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak