Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetów drobiowych 1,5 kg
sól 0,5 łyżeczki
pieprz 0,5 łyżeczki
tymianek 0,5 łyżeczki
obtoczenie:
jajko 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
Farsz:
grzybów kurek 0,5 kg
cebula 1 sztuka
czosnku 2 ząbki
pora 0,5 sztuki
soli 1 szczypta
słodkiej papryki 1 szczypta
natka pietruszki 1 natka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy

Filety przekroić na pół.Tłuczkiem obić mięso po obu stronach.Obsypać solą,tymiankiem i pieprzem.Odstawić.W miedzy czasie przygotować farsz: Kurki przemyć i obgotować.Cebulę i pora obrać i pokroić w kosteczkę.Czosnek przecisnąć przez praskę.Na patelni rozgrzać olej i wrzucić kurki,cebulę,pora oraz przeciśnięty czosnek.Przyprawić solą i papryką słodką.wymieszać i zasmażyć.Obsypać farsz natką pietruszki.Farsz rozsmarować na płat fileta i zwinąć w rulon.Spiąć wykałaczką.Obtoczyć w mące i jajku.Smażyć z każdej strony na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GGABI 15.10.2012 19:39
extra
kamyk 04.07.2012 22:40
pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak