Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z kremem w środku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąki 1 szklanka
cukru 0,5 szklanki
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy
krem czekoladowy 1 opakowanie
cukierków 10 sztuk
perełki cukrowe 10 sztuk
lukier

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z kremem w środku

Kroki postępowania

1
Białka ubić na sztywną pianę.Wsypać cukier oraz cukier waniliowy i dalej ubijać.Następnie dodawać po jednym żółtku nie przerywając mieszania.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać drewnianą łyżką.Przygotować papierowe papiloty
Krok 1 - Babeczki z kremem w środku foto
2
.Na spód wyłożyć trochę masy a następnie łyżeczkę kremu i ponownie masę.Wypełnić tak każdą babeczkę.Piec w piekarniku ok 20-25 min w 180 stopniach.
Krok 2 - Babeczki z kremem w środku foto
3
Po upieczeniu ostudzić.Rozrobić lukier i polać wierzch babeczek.Cukierki pokroić na kawałki i ułożyć.Posypać kolorowymi perełkami.
Krok 3 - Babeczki z kremem w środku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 13.01.2013 18:02
znakomite
Habibi 25.08.2012 08:12
Ciekawy pomysł :)
caralajna 13.07.2012 17:27
apetyczne :)
Marta1986 10.07.2012 19:12
cukierków najlepiej miękkich może być właśnie ptasie mleczko lub z jakimś nadzieniem ale nie płynnym:-)
Cukiereczek13 05.07.2012 09:20
pysznie wygladaja :) myslalam, ze to ptasie mleczko :)
tessinka 05.07.2012 08:30
A jakich cukierków użyć do dekoracji?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak