Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser warstwowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka wiśniowa 2 sztuki
jogurt grecki 200 ml
pomarańcza 1 sztuka
płatki kukurydziane garść
płatki migdałowe garść
kakao do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Deser warstwowy

Galaretki rozpuścić każdą w osobnym naczyniu w szklance gorącej wody. Z pomarańczy wycisnąć sok. Przygotować 4 pucharki do każdego z nich na dno nasypać po trochę płatków kukurydzianych i migdałowych, zalać je sokiem pomarańczowym. Jedną z galaretek wymieszać z jogurtem. Na płatki położyć warstwę jogurtową, pozostawić do stężenia, następnie położyć warstwę galaretki, i znów warstwę jogurtową, pozostawić w lodówce do stężenia. Przed podaniem posypać kakaem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 18.02.2013 19:31
To musi być pyszne :-)
Adam/ZUB3R 06.02.2013 16:03
ładnie wygląda
Stenka 27.10.2012 14:29
apetyczny i pewnie smaczny
halina17 26.08.2012 15:27
Smaczny deser.
V_kuchareczka 03.08.2012 20:01
super
aspire5742 04.07.2012 23:39
mniam : )
anemon 04.07.2012 21:39
Bardzo ładnie się prezentuje i zachęcająco.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak