Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane żołądki drobiowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 1 kg
olej 80 ml
słodko - pikantny sos chili 5 łyżek
sos chili z cytryną 4 łyżki
przyprawa staropolska 1 łyżka
sól do smaku
p[oieprz do smaku
AIGAION OUZO 4 łyżki
cukinia 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane żołądki drobiowe

Żołądki drobiowe dokładnie umyć , zalać gorącą wodą do smaku posoloną.Ugotować żołądki do miękkości .Przyrządzić marynatę.Do oleju dodać słodko - pikantny sos chili ,sos chili z cytryną , przyprawa staropolska ,AIGAION OUZO , razem zmiksować. Dodać żołądki wymieszać w marynacie . Odstawić na 2 godziny do lodówki . Następnie położyć na grilla i upiec z obu stron.Młodą cukinię wymyć dokładnie pokroić w plastry. Skropić oliwą, oprószyć solą oraz pieprzem. Położyć na grillu i opiec z dwóch stron .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 18.06.2014 07:31
jeszcze takich nie jadłam
madzialena19 23.09.2012 22:06
Pyszne grillowane żołądki z cukinią.
Betka 31.08.2012 20:22
rewelacja;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak