Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z opieńkami i szynką wędzoną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
grzybki marynowane 4 łyżki
jajko 5
szynka wędzona 10 plastrów
szczypiorek usiekany 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z opieńkami i szynką wędzoną

Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy marynowane grzybki. Smażąc w międzyczasie w miseczce rozbijam jajka. Solę i dodaję pieprz. Dokładnie mieszam. Do smażących się grzybków wrzucam pokrojoną w kawałki szynkę oraz wsypuję szczypiorek. Po kilku minutach wlewam masę jajeczną. Smażę kilka minut na dużym ogniu co jakiś czas mieszając jajecznicę. Podaję z pieczywem posmarowanym masłem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 01.09.2012 08:58
Tyle pyszności w jednej jajecznicy! To piękny śniadaniowy początek dnia :)
agnieszka214 24.08.2012 13:16
slinka cieknie
Grażyna13 08.07.2012 19:22
pyszna wersja :)
Justyna/Dzastus 06.07.2012 13:19
pychotka
Katarzyna/kate1980 04.07.2012 22:34
pyszności
pacpaw 04.07.2012 22:20
a mam jeszcze z kilkanaście słoików, niestety na Podlasiu :/
Jolanta_P-S 04.07.2012 21:30
Podrzuć mi jeden słoik opieniek;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak