Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti na zielono: szpinakowo-pieczarkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony 450 g
serek mascarpone 175 g
pieczarki 6 sztuk
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
makaron spaghetti 3/4 opakowania
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti na zielono: szpinakowo-pieczarkowe

Przygotowanie rozpoczynamy od ugotowania makaronu (cała reszta jest szybka w wykonaniu). W tym czasie cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę (czosnek w drobniejszą lub rozgniatamy). Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Po chwili, gdy troszeczkę się zrumienią, dodajemy szpinak. Dusimy ok. 10-15 minut. W tym czasie podsmażamy umyte i pokrojone w plasterki pieczarki na niewielkiej ilości oleju (na drugiej patelni). Doprawiamy przyprawami do smaku (pieczarki i szpinak). Do szpinaku dodajemy mascarpone (czekamy do rozpuszczenia, cały czas mieszając) i pieczarki. Gotujemy jeszcze chwilę. Gdy makaron będzie już gotowy, odcedzamy i nie przelewamy wodą. Polewamy porcję sosem, możemy posypać dodatkowo żółtym serem. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak