Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki kiszone 7 sztuk
cebula 3 sztuki
majonez tradycyjny 500 ml
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski

Jajka, ogórki i cebule kroimy na drobną kosteczkę. Łączymy z pozostałymi składnikami, przyprawiamy do smaku. Najlepiej smakuje dobrze schłodzona. W trakcie przygotowania można improwizować z ilością składników - jeśli sos jest za bardzo jajeczny, należy dodać ogórki i odwrotnie. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 04.07.2012 18:57
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak