Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po włosku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 3-4 filety
cebule 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
oliwki 10-15 dkg
przecier pomidorowy 1/2 słoiczka
wino czerwone 150 ml
mozarella 1 kulka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po włosku

Kroki postępowania

1
Cebule oraz czosnek obrać, pokroic i zrumienić na oliwie z oliwek kilka minut, następnie dolać wino, chwilę dusić i dać przecier, bazylie i tymianek. Dusić pod przykryciem kilka minut, a później dodać pokrojone oliwki i przyprawic do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 1 - Ryba po włosku foto
2
Rybę ułożyć w wysmarowanej oliwą formie i zalać przygotowanym gorącym sosem. Piekarnik nagrzać do 190 stopni.
Krok 2 - Ryba po włosku foto
3
Na wierzch ułożyć plastry mozarelli i ewentualnie pomidora (nie trzeba). Zapiec rybe w piekarniku ok. 30 minut. Przed wyjęciem sprawdzić czy sie dopiekła.
Krok 3 - Ryba po włosku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 14.01.2014 20:03
jeszcze takiej nie jadłem
Wacław 28.02.2013 12:12
po prostu,pychota !
Justyna/Dzastus 23.01.2013 11:58
dziekuje wszystkim
mirosława4 08.11.2012 18:50
smakowite danie
mariel78 07.11.2012 22:14
smaczna
Puszcza 08.08.2012 12:24
pysznosci
gosia561 30.07.2012 00:19
ale ekstra
kamyk 16.07.2012 22:08
fajnie si ę zapowiada
Justyna/Dzastus 09.07.2012 11:04
cos innego niż panierka i olej. Mi posmakowała :)
pacpaw 08.07.2012 22:30
kusząca propozycja
Izabela/bella81 05.07.2012 09:41
prezentuje się ciekawie, chociaż wolałabym bez oliwek (jakoś oliwki nie są w moim smaku;) )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak