Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie z dodatkiem kalafiora

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 gram
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki
miód 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
kalafior do smaku
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie z dodatkiem kalafiora

Kroki postępowania

1
Na początku robimy marynatę: mieszamy musztardę, miód, oliwę, pieprz i sól.
Krok 1 - Pierś z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie z dodatkiem kalafiora foto
2
Mięso myjemy, kroimy na kawałki i mieszamy w marynacie. Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Krok 2 - Pierś z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie z dodatkiem kalafiora foto
3
Kalafior najlepiej wcześniej ugotować. Rozkładamy różyczki na dnie naczynia żaroodpornego. Zamarynowane mięso mieszamy w naczyniu żaroodpornym razem z kalafiorem. Naczynie wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 20-30 minut. W trakcie warto co jakiś czas zaglądać, ewentualnie wymieszać, by się nie przypaliło. Kurczak świetnie będzie smakował prosto z grilla.
Krok 3 - Pierś z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie z dodatkiem kalafiora foto
4
Gotowe mięso podajemy z ryżem lub ziemniakami. Smacznego!
Krok 4 - Pierś z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie z dodatkiem kalafiora foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 21.02.2014 16:29
Ciekawa jestem smaku:)
gosia561 20.08.2012 12:28
ale pycha
JaPaqc 25.07.2012 21:35
super smaki
Wiesława1 08.07.2012 20:45
super
Dorota76 06.07.2012 22:30
muszę wypróbować jak najprędzej
pacpaw 05.07.2012 20:25
marynata godna wypróbowania
ziutula
ziutula 04.07.2012 17:59
smaczne jedzonko...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak