Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kremowa pomidorowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 sztuki
pomidory w puszce 1 duża puszka
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pietruszka korzeń 1 sztuka
seler korzeniowy 1 kawałek
por 1 kawałek
czosnek 2 ząbki
śmietana 18 proc 2 łyżki
ziele angielskie 2 sztuki
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: kremowa pomidorowa

W garnku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy posiekana cebulę oraz czosnek. Podsmażamy ok 2 minut po czym dodajemy mięso oraz warzywa i wlewamy tylko tyle wody aby całość zakryć. Wrzucamy ziele oraz liść laurowy. Gotujemy ok 45 minut na małym ogniu. Gdy warzywa oraz skrzydełka będą miękkie wyjmujemy je zostawiając tylko marchewkę,natomiast dodajemy pomidory z puszki wraz z sokiem. Doprowadzamy do wrzenia i podgotowujemy ok 2-4 minut. Po zdjęciu z ognia miksujemy wszystko blenderem aby powstał krem i doprawiamy solą,cukrem oraz śmietaną. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 04.07.2012 14:29
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak