Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa matki spawacza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ćwikła 2 pęczki
fasola biała 1 szkl.
fasola czerwona 1 szkl.
ziemniaki młode 600 g
boczek wędzony 250 g
porcja rosołowa 2 szt.
włoszczyzna 1 szt.
kostka wołowa 2 szt.
ziele angielskie 4 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt.
natka pietruszki do smaku
koper do smaku
śmietana do smaku
zakwas buraczany do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 15 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa matki spawacza

Dzień wcześniej fasolę wsypać (oddzielnie) do garneczków, zalać wodą, zagotować i odstawić na parapet. Z porcji, włoszczyzny, przypraw zgotować wyśmienity rosołek, w międzyczasie obrać ziemniaczki, pokroić w kostkę, ćwikłę umyć, pokroić na 8mm kawałeczki. Do gotowego rosołu dodać ziemniaczki, odcedzone fasolki, posiekaną ćwikłę, boczek pokrojony w kostkie,mięso z porcji, pokrojoną w kosteczkie włoszczyznę i kostki wołowe. Gotować do miękkości fasoli (ziemniaki mogą się rozgotować). Dodać zakwas, zabielić śmietaną i włala :) Podawać posypane obficie natką i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 18.01.2014 16:44
smaczne smaczne
Ewa6274879 16.07.2012 22:22
dużo się tu dzieje a nazwa bardzo przyciągająca ;)
gusia1000 07.07.2012 14:32
Pożywna zupa.
Justyna Jussstiii 07.07.2012 13:56
super
SmacznaPyza 04.07.2012 20:08
śmieszna nazwa :) rozumiem, że ćwikła z pęczkach to po prostu młode buraczki?
parysek10 04.07.2012 13:32
ciekawa nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak