Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z porzeczek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czarne
porzeczki czerwone
cukier na słoik 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z porzeczek

Porzeczki czerwone i czarne mieszamy razem (nie musi ich być pół na pół), płuczemy i wkładamy do słoików. Do litrowych dajemy po trzy łyżki cukru na słoik do mniejszych mniej,zalewamy owoce z cukrem wrzątkiem po czym gotujemy jeszcze około 15minut na małym ogniu. Po wyciągnięciu kładziemy słoiki do góry dnem,zimne słoje zanosimy do spiżarki lub w jakieś inne chłodne miejsce. Polecam,kompot jest wspaniały:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 22.09.2012 10:48
ooo jak dawno takiego nie piłam, wpadnę na szklaneczkę :)
jozefinach 20.07.2012 16:09
Musi być pyszny.
plocia 15.07.2012 19:29
Właśnie mam porzeczki i szukam jakiegoś przepisu na kompot.
parysek10 04.07.2012 14:32
świetnie smakuje prosto z lodówki :)
daria2911 04.07.2012 14:20
pycha
anja3107 04.07.2012 11:41
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak