Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pieczona z pomidorem po grecku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety rybne 2 sztuki
pomidory 2 sztuki
cebula 1-2 sztuki
czosnek 1-2 ząbki
cytryna 1/2 sztuki
oliwa 2 łyżki
masło 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pieczona z pomidorem po grecku

Kroki postępowania

1
Brytfanne wysmarować masłem i ułożyć w niej umyte, osuszone folety rybne. Posypać solą oraz pieprzem.
Krok 1 - Ryba pieczona z pomidorem po grecku foto
2
Cebule o czosnek obrać i pokroić w plasterki. Zrumienić je na oliwie. Pomidora i cytrynę umyć i pokroić w plastry.
Krok 2 - Ryba pieczona z pomidorem po grecku foto
3
Rybe obłożyć zrumienioną cebulką z czosnkiem. Na to dać plastry cytryny i pomidora. Piec w 180 stopniach przez 40 minut, bądź na grilu na specjalnej tacce i podawać z pieczywem.
Krok 3 - Ryba pieczona z pomidorem po grecku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 04.03.2013 13:33
bardzo apetyczna ta rybka :)
agogo2 25.02.2013 14:01
pyszna ryba
Magda60 25.02.2013 12:51
smakowite
Magda60 25.02.2013 12:51
smakowite
mariel78 16.11.2012 07:13
super
Puszcza 06.08.2012 14:56
super delikatna rybka
andzia123 24.07.2012 10:37
rewelacja
V_kuchareczka 20.07.2012 19:37
ciekawy przepis
Kuchareczka2 11.07.2012 12:30
super
Justyna/Dzastus 09.07.2012 10:54
dziekuję :) miło mi
mirosława4 08.07.2012 19:43
smaczna
Paweł10 04.07.2012 11:27
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak