Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne krokieciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 20 dag
dymki ze szczypiorkiem 2 szt
marchew 1 mała
olej do smażenia 3 łyżki
składnik niedostępny 4 arkusze

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne krokieciki

Dymkę posiekać razem ze szczypiorkiem. Marchew obrać, zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Mięso włożyć na patelnię i podsmażyć aż całe będzie brązowe. Dodać marchew oraz oraz dymkę (bez szczypiorku). Podlać kilkoma łyżkami wody. Wymieszać i dusić razem pod przykryciem przez 10 min. Farsz zdjąć z ognia, dodać posiekany szczypior z dymki, ostudzić. Pojedyncze arkusza papieru ryżowego zanurzać po kolei na pół minuty w letniej przegotowanej wodzie. Położyć na desce aby napęczniały i zmiękły. Na środku arkusza rozłożyć porcję nadzienia. Nadzienie przykryć dwoma przeciwległymi brzegami ciasta i ciasno zrolować. Następnie obsmażyć je z obydwu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.06.2013 19:04
podobają mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak