Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z śliwką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
ślwiki suszone 8 szt.
kardamon do smaku
Cynamon mielony Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
mąka pszenna 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z śliwką

Schab podzielić na 4 części, rozbić tłuczkiem. Posolić, doprawić kardamonem, cynamonem, gałką muszkatołową. Dwie śliwki zawinąć w mięso i uformować roladki. Roladki zalać wodą i gotować do miękkości około pół godziny - czterdzieści minut. Zagęścić mąką rozmieszaną z wodą. Pogotować jeszcze chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agam26 24.05.2013 14:57
ja tez lubię
Stenka 04.08.2012 13:15
smaczne. lubie mięsa w sosie
karolina1869 04.07.2012 10:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak